U bent hier

Creatieve samenwerking "Taal, cultuur en wetenschappen" en "Kunst"

Aan het begin van dit derde trimester werd er een creatieve samenwerking opgestart tussen de richting 4 Grieks-Latijn en het domein Kunst van de tweede graad. In het kader van de onderzoekscompetentie Grieks is ervoor gekozen om bij de creatieve verwerking van de onderzoeksresultaten een schilderij te vervaardigen dat een van de belangrijkste passages uit de gelezen fragmenten afbeeldt. Bij deze kunstzinnige evocatie van de hybrisgedachte op basis van de beroemde Kroisospassage uit Herodotos' Historiai (I, 29-45) konden de leerlingen van Grieks en hun leraar, Dhr. Van Brempt, op de deskundige hulp van de leerlingen van 4 Publiciteit en Productpresentatie en op hun ongelofelijk gedreven leerkracht mevr. Van Slycken rekenen.

Deze samenwerking heeft niet alleen een prachtig schilderij opgeleverd, maar betekent bovenal een verrijkende ervaring die twee studiedomeinen op onze school dichter bij elkaar gebracht heeft.

Dank gaat uit naar de enthousiaste leerlingen van 4 PP en 4 Gri-La, en naar mevr. Van Slycken, zonder wier grenzeloze inzet en ondersteuning deze prachtige resultaten nooit hadden kunnen bereikt worden.

--